Breedbeeld verergert anorexia of juist niet?

Je doet eigenlijk niet meer mee als je vandaag de dag nog geen breedbeeld tv hebt (ik doe dus niet mee). Maar sinds de eerste dag dat ik daarop tv heb gekeken, valt het me op dat het beeld erg vertekent. Als je de doorgewinterde breedbeeld kijker ernaar vraagt ontkennen ze het compleet. “Nee, de mensen zijn niet dikker”

Maar toch is het zo. Niet alle uitzendingen zijn nog in breedbeeld en daarom strekt de monitor het beeld uit. En dus krijgt de dunste actrice op een breedbeeld tv een dikke kont. Werd er altijd gezegd:”TV maakt je 10 kilo zwaarder”, sinds breedbeeld moet het wel zijn:”Breedbeeld tv maakt je 20 kilo zwaarder”.

Zou dit fenomeen nou juist anorexia in de hand werken of juist het tegenovergestelde veroorzaken? “Zij weegt 50 kilo maar heeft gewoon nog steeds een huge ass, hoe dik moet ik dan wel niet zijn”, of “Oh, die mensen op tv zien er net zo uit als ik…ik ben dus best normaal”.

Of misschien werkt het zelfs heel anders. Zijn actrices zich bewust van de extra 20 kilo op breedbeeld. Gaan ze extra dun worden en terwijl ze er op tv best normaal uit zien, worden ze in de modebladen dit niet. Maar juist extra dun. Met alle gevolgen van dien, want dit zou normaal zijn….

Ik ben er nog niet helemaal uit… Wat is logisch?

Leave a Reply

Your email address will not be published.