Eten!

“Ga je mee lunch halen?”, is de standaard vraag rond 1 uur. De dag ziet er doorgaans erg voorspelbaar uit, dus een beetje afwisseling doet me wel goed. Vandaag werd dat geregeld door de JapaCurry food truck.

Van die mobiele eettentjes. Ik heb daar wel een gevoel bij, denkend aan de hotdog tentjes in het centrum van Amsterdam. Hier in San Francisco zijn ze aardig hot. Ze zijn overal en nergens in de stad. Duiken zomaar op, voor je gevoel. En…. er staan lange rijen mensen.

Wat me doet denken aan de gewoontes van die mensen hier. Wij Nederlanders zijn maar onbeschoft en ongeduldig, vergeleken met hier. Iedereen wacht braaf in de rij voor alles. Dat had ik in het begin nog niet helemaal door. Toen de bus aan kwam rijden stond ik op van de bank en liep ik gewoon de bus in. De rij bestond uit 3 mensen, maar er was een rij. Die ik dus helemaal over het hoofd had gezien. Onbeschofte Hollander dat ik d’r ben!!

Terug naar de food trucks. De lange rijen mensen geven je toch te denken. En de locals zijn er enorm enthousiast over. De paar ervaringen die ik heb gehad waren best goed. Dus vandaag werd het Japanse curry. Voor 9 dollar een grote bak met rijst, gesneden kipschnitzel, Japanse currysaus (verder geen uitleg, sorry), en groenten. Porties vergelijkbaar met avondeten voor 1,5 personen.

Ik heb nog nooit een lunch volledig opgekregen. De porties zijn echt gigantisch. Maar om nou te zeggen dat de mensen hier ook mega dik zijn? Dat valt enorm mee. Het gros is een ontzettende foodie hier. Bij zaken als “Mixt Greens” en “Proper Food” wordt de deur platgelopen. Elke dag zijn er wel een paar dames die met een gigantische maaltijdsalade terug komen.

Ze lachen me uit dat ik zoveel brood eet. Dat ik voor de lunch ook gewoon graag een broodje haal. Ik kan er nog niet echt aan wennen, die warme, enorm exotische maaltijden tussen de middag. Maar lekker is het wel!